We hebben het druk en zijn gehaast, dan is het heerlijk om even bij te komen en te ontspannen.

Karijn Beauty Mind Hair

Shiatsu Massage

Letterlijk betekend shiatsu “vingerdruk”. Het is een combinatie van accupresuur en manuele technieken. Acupressuur is een techniek waarmee de energieën van het lichaam geregeld worden door het drukken (door middel van lichaamsgewicht) op punten op het lichaam. Dit heeft effect op de emoties, spanning en fysieke condities.

Bij Shiatsu worden de duimen, handpalmen en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Hierbij word niet met spierkracht gewerkt maar wordt buy cbd oil het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen. De druk word gegeven op de accupresuurpunten die zich bevinden in de meridianen (energiebanen)

Meridianen zijn de banen waardoor de energie zich in ons lichaam beweegt. Soms komen deze banen overeen met de loop van spieren of bloedvaten. Dit hoeft niet perse. Er zijn twaalf hoofdmeridianen, iedere meridianen heeft zijn basis in een orgaan en is hiernaar vernoemd. De functie van meridianen zijn:

– zorgen voor beweging in het make-essay.net make-essay.net lichaam (van bloed, gas, zuurstof, water e.d.)
– verbinden van ledematen en hoofd met de romp
– communicatie van binnen naar buiten en van boven naar beneden
– zorgen voor de regulering van organen.

Shiatsu helpt om beter te leren luisteren naar wat het lichaam ons vertelt. Omdat shiatsu een diepe ontspanning geeft kan een eenmalige behandeling voor iemand zonder klachten een fijne ervaring zijn.

Enkele voorbeelden waarbij Shiatsu ondersteunend kan zijn:

– Beter functioneren
– Helderder van geest zijn
– Bewustzijnsvergroting
– Energieverhoging
– Ontspanning
– soepele huid en soepele spieren behouden
– Verbetering van de circulatie
– Herstel van het balans/draagvermogen van het beenderstelsel
– Ondersteuning van het spijsverteringsstelsel
– Verbetering van het endocriene stelsel (hormonen)

De manier waarmee ik werk in mijn salon is ondersteunend, voor een gehele behandeling van het lichaam kun je terecht bij een shiatsu therapeute.